Oog voor detail

Masterclass 'Oog voor detail'

Je bent je er niet (altijd) van bewust, maar onze beslissingen zijn grotendeels gebaseerd op ons onderbewustzijn. Wij wegen de voors en tegens tegen elkaar af en gebruiken ons referentiekader. Maar ‘achter de schermen’ van rationeel denken, speelt iets anders een veel grotere rol. Onze hersens slaan meer op dan wij ons realiseren. Dat lijkt wellicht een beetje zweverig en bedreigend, maar niets is minder waar. We kunnen daar juist ontzettend veel mee. Want daar waar wij vooral letten op boodschappen via spraak, zijn er nog zoveel manieren waarop mensen verbaal of non-verbaal communiceren. Daar is een wereld te winnen. Ook en wellicht júist in een zakelijke omgeving. Geïnteresseerd in dit onderwerp? SIDIS academy verzorgt de Masterclass Signal Awareness.

Een leugentje om bestwil of de reinste manipulatie?

94% van de mensen liegt dagelijks. De redenen daarvoor lopen uiteen: van ontlopen van consequenties, materieel gewin tot het behalen van psychologisch voordeel. Soms worden leugens aanvaard en geaccepteerd als realiteit. Met name als er niemand benadeeld wordt. Helaas zijn leugens vaak wel bedoeld om iets te ‘winnen’ ten kosten van de ander. Deze (on)bewuste manipulatie herkennen we vaak pas als het te laat is. En dat kunnen we voor zijn! Mits we een aantal liegsporen herkennen.

In control zijn in welk gesprek dan ook

Of u nu privé of zakelijk een gesprek voert. Of het om waarheidsvinding gaat, een commerciële doelstelling of om iemand op zijn gemak te stellen: als u in staat bent meer signalen op te vangen van uw gesprekspartner, heeft dit direct effect op het vervolg van het gesprek.

Tijdens de masterclass Oog Voor Detail, leert u de ‘antennes’ als ontvanger van de boodschap goed af te stellen op de gesprekspartner. Daardoor komen de signalen beter over. Stap 1 is het herkennen van non-verbale signalen en stap 2 is weten wat deze signalen betekenen. Als u dat beheerst, maakt u keuzes op een ‘totaalpakket’ aan signalen. Niet op basis van de slechts 7% die u normaal ontvangt. Hoeveel effectiever bent u dan?

De masterclass in het kort

De masterclass Oog Voor Detail geeft antwoord op de vraag: Wat zegt uw gesprekspartner nu feitelijk? De diepgang tijdens deze masterclass, bepalen we in overleg met u en is –ons inziens- afhankelijk van het te beschermen belang.

De masterclass kent de volgende zeven onderdelen:

  • Introductie
  • Werking van het brein
  • Afwijkend gedrag
  • Communicatie
  • Liegsporen
  • Gespreksstrategie
  • Specifieke stoornissen

Resultaten

Na het volgen van de masterclass weet u hoe de hersenen werken in relatie tot communicatie en herkent u de indicatoren van misleiding, bedrog, manipulatie en stoornissen. U leert op welke manier u uw gesprekspartner beter kunt doorgronden en kansen signaleert. Zo bent u uiteindelijk beter in staat een gespreksstructuur te bouwen en uw eigen doelstellingen te koppelen aan een gespreksstrategie.

Training on the job

Is het te beschermen belang groot? Laat u actief coachen en begeleiden door onze consultants die al jaren werken met deze strategieën.

Doelgroep

Deze masterclass is relevant voor iedereen die in zijn of haar dagelijkse praktijk te maken heeft met gesprekspartners met een mogelijke afwijkende agenda.

Duur van de masterclass

De masterclass duurt 3 uur en kan zowel op onze eigen locatie in Hoofddorp als bij u op locatie worden gegeven.

Kosten

€ 1.195,00 exclusief BTW.

Uw spreker


De masterclass Oog voor detail wordt gegeven door de nationaal en internationaal bekende veiligheidsexpert Rico Briedjal. Rico is 12 jaar werkzaam geweest bij Nederlandse special forces en speciale politionele eenheden. In die tijd heeft hij veel te maken gehad met gespreks en verhoortechnieken. Deze vaardigheden heeft hij doorontwikkeld naar deze masterclass.

Met voorbeelden uit de praktijk en zijn heldere kijk op de wereld neemt hij je mee in de geheimzinnige wereld van de inlichtingendiensten.

www.ricobriedjal.nl