Mentale weerbaarheid

Onze training 'Mentale weerbaarheid & stress management'

Stress is de nummer één aanleiding voor ziekmeldingen en langdurig verzuim. Stress uit zich in mentale uitputting en een veelvoud aan fysieke aandoeningen. Als goed werkgever is het een must jouw personeel hiervoor te beschermen. Heel veel stress is te voorkomen door te herkennen wat er met jouw lichaam en brein gebeurd en hoe jij dat kan voorkomen. Deze training leert je hoe jij stress herkend, wat stress genereert en hoe jij de gevolgen van stress kan reduceren. De deelnemers leren hoe zij daarover kunnen praten met elkaar en hun werkgever. M.a.w. beter voorkomen dan genezen. De training heeft al vele positieve feedback ontvangen van deelnemers die deze training hebben gedaan.

Leerdoel en resultaat

Door herkenning tijdig kunnen anticiperen om psychologische schade te beperken of te voorkomen.

Wat wordt er behandeld?

De trainer neemt je mee op een excursie door het brein en laat je begrijpen wat stress is wat de effecten zijn en hoe je daarmee om kunt leren gaan. Onze trainers spreken uit eigen ervaringen en die van oud-collega's van verschillende hulpdiensten. Je krijgt handige en eenvoudige tools aangereikt om te voorkomen om dat je omvalt. Begrijpen is mee leren omgaan en voorkomen van erger. Een mooi maar ook soms aangrijpende training die heeft aangetoond al vele deelnemers te hebben behouden van een burn-out of begrip en vergevensgezind naar hen zelf na een stressreactie.

De Trainer

Jouw trainer is een ervaringsdeskundig m.b.t. PTSS en heeft zijn sporen verdient in oorlogsgebieden en high Risk Environments, Speciale Operaties, Arrestatie en observatieteams en opleidingen voor Algemeen commandanten en Officieren van Dienst GHOR.

Door zijn ervaringen en affiniteit met ambulancepersoneel weet hij de medewerkers te boeien en te leveren wat zij nodig hebben. Door zijn praktijkervaring kan deze docent de leerstof op een interessante en prikkelende wijze brengen zodat zijn boodschap lang blijft nagalmen en de deelnemers echt iets kan bieden om hen te beschermen tegen de negatieve gevolgen op lange termijn van stresstrauma’s.


Doelgroep

Burgers en hulpverleners; politie, brandweer, zorgmedewerkers, ambulancepersoneel, beveiligers, Rode Kruismedewerkers, EHBOers,

Duur van de training

  • 1 dagdeel van 4 uren, klassikaal
  • Minimaal 6 deelnemers, maximaal 12 deelnemers

Kosten

€ 285,00 exclusief BTW per deelnemer

Doelgroep ambulancezorg

Speciaal voor mensen die werken in de ambulancezorg hebben we een op maat training samengesteld. Dit vanuit de wetenschap dat zij dagelijks te maken hebben met zeer emotionele en stressvolle gebeurtenissen.