Over ons

Welkom bij Sidis academy

Met de Sidis academy komt de kennis vrij beschikbaar die wij en onze specialisten hebben opgedaan bij speciale eenheden van het Ministerie van Defensie, speciale eenheden van de Politie en overige operationele eenheden. Door onze kennis en expertise beschikbaar te stellen voor iedereen, geven we iedereen de kans om zich te profileren op het veiligheidsvlak.

Door onze cursussen, trainingen, workshops en e-learnings op een zodanige wijze aan te bieden dat theorie en praktijk, onderbouwd met levenservaringen en wetenschap, efficient en effectief aan te bieden, krijgt elke deelnemer waarde voor zijn tijd die hij of zij investeert in zichzelf.

Ons fantastische team bestaat uitsluitend uit specialisten

Voor het vormgeven van onze (online) trainingen en cursussen maken we gebruik van de kennis en ervaring die wij als team hebben opgedaan. De grondleggers van onze academy zijn:

Rico Briedjal

"Ik ben werkzaam geweest als teamleider bij de Nederlandse special forces. Het bereiken van de missiedoelen was het enige dat toen telde. Werken in en met een high performance team vormt je voor de rest van je leven.

Ik ben inmiddels al bijna 10 jaar (mede)eigenaar van diverse ondernemingen, waarbij wij onze kennis en ervaring vanuit onze operationele achtergrond als vanuit onze ervaring als consultants willen delen met de wereld."

Bert Von Stockhausen

"Na 28 jaar werkzaam te zijn geweest bij een special forces eenheid van defensie, heb ik kunnen ervaren wat de slagkracht kan zijn van samenwerking en kennisdeling.

Als uitvoerder, teamleider en instructeur trainer van deze elite eenheid, heb ik dat aan den lijve kunnen ervaren maar ook heb ik de wijze van denken en leren kunnen doorgronden. Deze opgedane kennis heb ik als human resource developer kunnen ombouwen naar cursussen en trainingen waardoor ik nu individuen en organisaties versterk om tot grote hoogte te stijgen. Mijn motto is: the human factor is the key to succes!"

Martijn Sonderwal

"Met een operationele achtergrond bij het Ministerie van defensie, de brandweer en de Nederlandse Politie, gecombineerd met mijn ervaring als integraal veiligheidskundige en het ondernemersschap, weet ik als geen ander dat een integrale aanpak van veiligheidsvraagstukken valt en staat met de kennis van de betrokken personen.

Door vanuit kennis, kunde en ervaring samen te werken aan veiligheid, kunnen wij de samenleving steeds veiliger maken."

Onze gezamenlijke achtergronden

Onze ontwerpers van onze cursussen en trainingen én de trainers/docenten hebben allemaal een soortgelijke specialistische operationele achtergrond. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging

Brigade Specialistische Beveiligingsopdrachten

Korps commandotroepen

Brandweerduiker

Waar komt de naam Sidis vandaan?

Sidis is de achternaam van Wiliam James, een Amerikaans wonderkind, geboren op 1 april 1898 in Manhattan, New York.

William James Sidis wordt beschouwd als een van de slimste mensen die ooit hebben geleefd. Toen hij slechts 5 jaar oud was, kon hij een typemachine gebruiken en had hij geleerd Latijn, Grieks, Russisch, Frans, Duits en Hebreeuws te spreken. Hij vroeg Harvard aan op de leeftijd van 6, maar werd de toegang geweigerd. De universiteit beweerde dat hij op dat moment 'te emotioneel onvolwassen' was om hem toe te laten. Toen hij 11 jaar oud was, werd Harvard echter gedwongen hem te accepteren. Daarna gaf hij zijn goed ontvangen eerste lezing over 4-dimensionale fysica. Hij was de jongste persoon die zich ooit bij Harvard inschreef. Zijn beheersing van de hogere wiskunde was ongelooflijk. Hij werd door iedereen geprezen, met Daniel F. Comstock, professor in de fysica van de MIT, die zei: 'zijn manier van denken is echt intellect. Hij propt zijn hoofd niet met feiten. Hij redeneert ”. William begon in 1910 een voltijdse cursus te volgen en behaalde zijn Bachelor of Arts-diploma, cum laude, op 18 juni 1914, op de leeftijd van slechts 16 jaar oud. (Bron: http://www.documentarytube.com/)

Zijn naam is niet zo zeer vanwege zijn hoge IQ de naam van onze academy. Met name zijn wil om te leren en te blijven leren geeft ons de inspiratie om te den waar we goed in zijn; er voor zorgen dat ieder mens zich kan blijven ontwikkelen, een leven lang.