Over ons

Welkom bij Sidis academy

Met de Sidis academy komt de kennis vrij beschikbaar die wij en onze specialisten hebben opgedaan bij speciale eenheden van het Ministerie van Defensie, speciale eenheden van de Politie en overige operationele eenheden. Door onze kennis en expertise beschikbaar te stellen voor iedereen, geven we iedereen de kans om zich te profileren op het veiligheidsvlak.

Door onze cursussen, trainingen, workshops en e-learnings op een zodanige wijze aan te bieden dat theorie en praktijk, onderbouwd met levenservaringen en wetenschap, efficient en effectief aan te bieden, krijgt elke deelnemer waarde voor zijn tijd die hij of zij investeert in zichzelf.

Onze gezamenlijke achtergronden

Onze ontwerpers van onze cursussen en trainingen én de trainers/docenten hebben allemaal een soortgelijke specialistische operationele achtergrond. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging

Brigade Specialistische Beveiligingsopdrachten

Korps commandotroepen

Brandweerduiker

Waar komt de naam Sidis vandaan?

Sidis is de achternaam van Wiliam James, een Amerikaans wonderkind, geboren op 1 april 1898 in Manhattan, New York.

William James Sidis wordt beschouwd als een van de slimste mensen die ooit hebben geleefd. Toen hij slechts 5 jaar oud was, kon hij een typemachine gebruiken en had hij geleerd Latijn, Grieks, Russisch, Frans, Duits en Hebreeuws te spreken. Hij vroeg Harvard aan op de leeftijd van 6, maar werd de toegang geweigerd. De universiteit beweerde dat hij op dat moment 'te emotioneel onvolwassen' was om hem toe te laten. Toen hij 11 jaar oud was, werd Harvard echter gedwongen hem te accepteren. Daarna gaf hij zijn goed ontvangen eerste lezing over 4-dimensionale fysica. Hij was de jongste persoon die zich ooit bij Harvard inschreef. Zijn beheersing van de hogere wiskunde was ongelooflijk. Hij werd door iedereen geprezen, met Daniel F. Comstock, professor in de fysica van de MIT, die zei: 'zijn manier van denken is echt intellect. Hij propt zijn hoofd niet met feiten. Hij redeneert ”. William begon in 1910 een voltijdse cursus te volgen en behaalde zijn Bachelor of Arts-diploma, cum laude, op 18 juni 1914, op de leeftijd van slechts 16 jaar oud. (Bron: http://www.documentarytube.com/)

Zijn naam is niet zo zeer vanwege zijn hoge IQ de naam van onze academy. Met name zijn wil om te leren en te blijven leren geeft ons de inspiratie om te den waar we goed in zijn; er voor zorgen dat ieder mens zich kan blijven ontwikkelen, een leven lang.